Скариди с шафран и веган майонеза с черен трюфел
Съставки
Продукти за 4 порции:
20 скариди (размер L)
300 г хляб
2 г шафран
90 г веган майонеза с черен трюфел
Сол и черен пипер на вкус
Време за приготвяне
5 минути
Начин на приготвяне
- Сложете хляба в блендера и в същото време сварете шафрана в 50cc вода.
- След като шафранът отдели типичния си цвят, добавете хляба и разбъркайте.
- Оваляйте скаридите в сместа от хляб и шафран и ги поставете в тава в предварително загрята фурна.
- Печете около 4 минути на 220 градуса.
- Добавете веган майонеза с черен трюфел към изпечените скаридите.
- Гарнирайте с люспи от консервиран трюфел.
- Приятен апетит!
Препоръчани продукти за тази рецепта
-
Оценено с 4.79 от 514 отзиваМайонеза с черен трюфел (Vegan), 90 гр.
17.99 лв.Original price was: 17.99 лв..11.69 лв.Текущата цена е: 11.69 лв.. (5.98 €)
1x Брой11.69 лв. / брой17.99 лв.11.69 лв.
2x Броя -5%11.11 лв. / брой23.38 лв.22.21 лв.
4x Броя -10%10.52 лв. / брой46.76 лв.42.08 лв.
ОЩЕ РЕЦЕПТИ
Картофени ньоки с масло от бял трюфел и пармезан
Италианска класика в трюфелово изпълнение: пухкави картофени ньоки, поляти с ароматно масло от бял трюфел и поръсени с пармезан за изтънчен завършек.
Микс от салати с прясна рикота и фъстъци с трюфел
Лека и ароматна гурме салата: свеж микс от зелени листа с кремообразна рикота, хрупкави фъстъци и балсамова глазура с трюфел за фин деликатен вкус.
Тартар от ципура със сос от черен трюфел
Свежест от морето с трюфелова нотка: тартар от ципура, овкусен със сос от черен трюфел, зехтин и сол с трюфел — леко, но елегантно гурме изкушение.
Абонирай се за нашия трюфел бюлетин
Получавай ексклузивни оферти и намаления, както и идеи за вкусни и бързи рецепти директно в твоята поща.