Пудинг от картофи и бял трюфел

Гурме ястие с кремообразна панакота, гарнирано с нарязан бял трюфел, гарнирано с билки и подчертано с деликатен сос.

Съставки

300 г варени картофи
300 г сметана
200 мл прясно мляко
5 яйца (среден размер)
30 г брашно
50 г пармезан
30 г масло с бял трюфел
90 г крем от бял трюфел

Време за приготвяне

Около 1 час

Начин на приготвяне

Поставете тенджера с вода във фурната, за да овлажните фурната и загрейте до 130 °. Междувременно комбинирайте всички изброени по-горе съставки в купа, разбъркайте и поставете сместа във формички за пудинг, предварително намазани с масло.

Поставете във фурната и печете за 50 минути на 140 градуса.
Извадете формичките, обърнете ги в чиния и гарнирайте с настърган консервиран трюфел

Препоръчани продукти за тази рецепта

  • Масло с бял трюфел, 120 гр.
    3 отзива

    Масло с бял трюфел, 120 гр.

    Original price was: 35.99 лв..Текущата цена е: 28.79 лв.. (14.72 )
  • Буркан с изискан крем Tartufi Jimmy White Truffle and Grana Padano Parmesan
    2 отзива

    Крем от бял трюфел и пармезан Грана Падано, 130 гр.

    Original price was: 19.59 лв..Текущата цена е: 15.67 лв.. (8.01 )
  • Цял летен трюфел, 35 гр.
    9 отзива

    Цял летен трюфел, 35 гр.

    Original price was: 43.59 лв..Текущата цена е: 34.87 лв.. (17.83 )
ОЩЕ РЕЦЕПТИ